Global Standartlar

 

Avrupa, global standartların üzerinde sunduğu lisans ve yüksek lisans düzeyindeki eğitim fırsatlarıyla kaliteli bir öğrenim görmek isteyen tüm öğrencilerin odak noktası halindeki ülkelerdir. Almanya’da veya Avusturya’da alacağınız eğitim, hem ilerlemek istediğiniz akademik alanda sizi tam yetkinliğe ulaştıracak, hem de uluslararası bir atmosferde, farklı kültürlerden gelen öğrencilerle birlikte okuma şansı sunacaktır. Kaliteli bir eğitimin yanı sıra ülkelerin sunduğu yüksek ekonomik refah seviyesi ve yaşam standartları Almanya’yı ve Avusturya’yı yurt dışında okumak isteyen öğrenciler için cazip birer ülke haline getirmektedir.
Yüksek öğrenim müfredat dili Almanya’da ve Avusturya’da genel olarak Almanca olsa da lisans ve yüksek lisans düzeyinde %100 İngilizce olarak eğitim veren bölüm ve üniversiteler de git gide yaygın hale gelmektedir. Eğitim süresi lisans düzeyinde ortalama 3, yüksek lisans düzeyinde ise ortalama 2 yıl sürmektedir.
Avrupa’daki lisans programları, sunduğu yüksek eğitim kaliteleri ile ünlüdür ve bazı üniversiteler, özellikle mühendislik ve pozitif bilimler alanında dünya çapında bir üne sahiptir. Eğer 4 yıllık düz lise, Anadolu lisesi, fen lisesi veya eşdeğeri bir liseden mezunsanız, Avrupa’da okumak istediğiniz lisans programına kabul edilmek için ilk olarak sağlanması gereken şart, ÖSYM sınavı aracılığıyla Avrupa’da okunmak istenen bölümü okumaya hak kazanmış olmaktır. Meslek lisesi, imam hatip liseleri vb. diğer liselerden mezun olan öğrencilerin lisans eğitimi öncesi akademik hazırlık için Studienkolleg programına katılmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra yüksek bir akademik başarı ve bölüm için istenen minimum dil yeterliliği de kabul için karşılanması gereken koşullardan bazılarıdır.

 

Eğitimimi nasıl finanse edebilirim?
Danışanlarımızı en çok endişelendiren konu budur. Ama bunun pek çok yolu var. Ailenizin desteğine ek olarak, eğitiminizi finanse etmek için seçeneklerden biri de devlet bursudur. Bu eşsiz fırsattan nasıl yararlanacağınız konusunda ve öğrenciler için olan geçici işler bulmanızda size rehberlik edeceğiz.
Almanya ve Avusturya'da öğrencilerin %60'tan fazlası çalışan öğrencilerdir. Ofis ve çağrı merkezleri, mutfak işleri ve gastronomi, sosyal aktiviteler, sağlık ve diğer alanlarda öğrenciler için birçok uygun iş bulunmaktadır.

Almanca ile ilgili güçlükleriniz var ama Almanya'da veya Avusturya'da mı okumak istiyorsunuz?
Bazı Alman veya Avusturya üniversiteleri, bir Almanca dil sertifikasına (B2-C1) sahip olmanızı gerektirmez. Sizin öğrenci haklarına sahip olabileceğiniz bir dil kursuna kaydınızı yaptırıyoruz. Böylece dil öğrenirken çalışma fırsatınız da olacak. Ayrıca isterseniz bizim danışmanlığımızda online bir kursla konuşur seviyede almanca öğrenebilirsiniz. Almanca Dil Kursları
Ayrıca, gerekli dil sertifikasını aldıysanız, Almanya veya Avusturya'da İngilizce eğitim görme fırsatınız da vardır.

Yüzde yüz kabul
Bir Alman veya Avusturya üniversitesine kabul almanız için size %100 garanti veriyoruz. Seçtiğiniz ülkede öğrenci olmanız için size rehberlik edeceğiz. Tek yapmanız gereken tüm talimatlarımızı takip etmek ve hayaliniz gerçek olacaktır. Bir Alman veya Avusturya diploması aldığınızda, dünya çapında sayısız fırsatınız olduğunu zaten biliyorsunuz. Alman ve Avusturya diplomaları tüm ülkelerde tanınır.

Almanya ve Avusturya başvuru süreci.
NEN'in yardımıyla, başvuru süreci ve ardından eğitiminiz ile ilgili tüm sorularınıza cevap alacaksınız.
Avrupa’da üniversite okumanız için Türkiye’de bir üniversite sınavına katılıp herhangi bir 4 yıllık üniversiteyi kazanmanız yeterlidir. Yani okumak istediğiniz bölüm için Türkiye’de yapılan sınavda bu bölüm veya bölümle aynı puan türünde yerleşilen yakın bölümleri kazanmanız gereklidir. Kazandığınız lisans programına kayıt olma veya başlama zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Üniversite kabulünüzü aldıysanız ve AB vatandaşı değilseniz, yapmanız gereken şey Almanya Konsolosluğuna vize başvurusu yapmaktır. En geç temmuz ayı ortası (kış dönemi için) ve Ocak ayı ortası (yaz dönemi için) olmak üzere yılda iki kez başvurulur. Her üniversitede başvuru tarihleri ​​farklıdır ve sürekli değişir. Çoğu bölüm için giriş sınavı yoktur (yalnızca belgeler ile başvurulur).

Başvuru Aşamaları:

  • Tercih edilen ve uygun bölüm ve üniversitelerin analizi;
  • Bölüm ve üniversite seçimi;
  • Belgelerin hazırlanması;
  • Öğrenci adayı için ön yazı ve özgeçmiş hazırlanması;
  • Belgelerin tercümesi ve tasdiki;
  • İstenilen bölüme ve üniversiteye başvuru;
  • Kabul sürecinin sıkı bir şekilde izlenmesi ve üniversitelerle sürekli yazışmalar;
  • Öğrencinin seçtiği üniversitede kabul edilen uzmanlık alanlarından birine kayıt olmak;
  • İlgili şehirde bir yurt veya konut arama;
  • 10.Tüm bu noktaların sıkı bir şekilde uygulanmasından sonra üniversiteye garantili giriş.

Avrupadaki’daki Üniversitelere Nasıl Başvurabilirim?

Avrupa’daki üniversitelere başvuru süreci oldukça titiz ve dikkatli bir çalışmayı gerektirir:

  •  
  • Sahip olduğunuz özellikler Avrupada’da Üniversite eğitimine başvuru için yeterli mi?
  • Mezun olduğunuz okul, not ortalamanız, kazanmış olduğunuz veya okumakta olduğunuz üniversite başvurunuz için yeterli olacak mıdır?
  • Hangi seviyede Almanca biliyorsunuz? Seviyeniz başvurular için yeterli mi? Dil eğitimine ihtiyacınız var mı? En hızlı, en ekonomik nasıl Almanca öğrenebilirsiniz? Almancayı Türkiye’de mi Almanya’da mı öğrenmelisiniz?
  • Dil kursları ücretleri ne kadardır? Nasıl kayıt olabilirsiniz?
  • Hangi üniversitelere başvuru yapmanız daha doğru olur? İstemiş olduğunuz üniversiteye kabul alabilir misiniz?
  • Vize alabilir misiniz? Vize için nasıl bir hazırlık yapılması gerekir? Gerekli belgeler nelerdir?
  • Ön kabul, şartlı kabul, kesin kabul ne anlama geliyor. Hangisine ne zaman başvuru yapabilirsiniz? Üniversitelere hangi tarihlerde başvuru yapabilirsiniz?
  • Nerede ve Nasıl konaklayacaksınız? Konaklama ve yaşam maliyetleri ne kadardır?
  • Bloke hesap, garantörlük nedir? Nasıl yapılır?
  • Sigorta yaptırmanız gerekiyor mu? Süresi ve kapsamı nasıl olmalı?
  • Oturum uzatımı nedir? Ne zaman ve nasıl yapılır?
  • Almanca dil yeterlilik sınavları hangileridir, hangisinden kaç puan almanız gerekir?
  • Dil sınavları için hangi kurslara ne zaman ve ne kadar süre başlamalısınız?
  • Kaç üniversiteye başvuru yapabilirsiniz? Başvurular online mı? Posta ile mi teslim ediliyor.
    Üniversite eğitim ve başvuru ücretleri ne kadardır?
  • Tüm süreçler ne kadar sürer? En erken ne zaman üniversiteye başlayabilirsiniz?
  • Ders saydırma, dönem, sınıf atlama, lisans tamamlama mümkün mü?


Öğrenci adayı, başvurusu ile ilgili tüm soruların cevaplarını bizden alacaktır. Ayrıca doğru bölümü ve üniversiteyi seçme konusunda cesaretlendirileceksiniz ve destekleneceksiniz. Ve tüm bunlar, her bir öğrenci adayının bireysel yeteneklerine ve isteklerine göre şekillendirilecektir. Burslu ve çalışan bir öğrenci olarak sahip olacağı imkanlar hakkında kendisine danışmanlık sağlanacaktır. Mali durum, ikamet ettiği yer ve sosyal ve dolu bir öğrenci hayatı için sahip olduğu beklentiler hakkında bir dizi faydalı tavsiye alacak.

Üniversiteler

Anlaşmalı olduğumuz yüzlerce eğitim kurum hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

parallax background


Gelin...
Size Yardımcı Olalım!


...

Nazlı Aytaş
Eğitim Koordinatörü
Phone: +90 (539) 338 7315
info@nendanismanlik.com

Sorularınızı Cevaplamak
İçin Hazırız!